Kapittelstraat 37, 9280 Wieze

Laten we kinderen als honden opvoeden!

Zat ik net in de auto om mijn dochter van het kinderdagverblijf te halen en was ik naar mijn radio aan het luisteren.
Daar was een interview met een zekere mevrouw aan de gang, vol ongeloof zat ik hiernaar te luisteren. Het ging over iets heel nieuws, de basis voor ieder gezin met kinderen. Laat we onze kinderen net hetzelfde opvoeden als hoe we het met honden doen!!!! 

WAT!!!

Ik dacht werkelijk eerst dat het een grap was, echt! Maar nee dit is ernst! Ze vertrekken vanuit het basisprincipe van het conditioneren die je zou moeten gebruiken, vertelt de gedragstherapeut. Jullie kennen hem vast wel, Pavlof. Wie kent deze niet, conditioneren van honden door een belletje te laten rinkelen als ze eten krijgen,….
Maar waar zijn we in godsnaam mee bezig, en die desbetreffende dame die lachte er ook nog mee, alsof kinderen een lachertje zijn, één grote grap. Ik neem dit serieus en besef meer dan eens dat gespecialiseerde kindercoaches ook nodig zijn om gezinnen bij te staan. En geen gedragstherapeuten. Dit is een compleet andere tak. Kindercoaches vertrekken vanaf het begin, bij de allereerste start en kijken veel verder dan dat. Ze begeleiden en geven inzichten zodat de ouders en hun kinderen stevig in hun schoenen kunnen staan, zodat er een mooie basis wordt gevormd voor de rest van hun leven. 

En weet je hoe ze dit interview gingen afsluiten?

De mevrouw die het gesprek leidde, zei dat ze het allemaal wel kon plaatsen zolang we de kinderen niet aan een leiband zouden hangen.
En de gedragstherapeute zei dat dit de volgende stap is, dit wordt binnenkort op de markt gebracht. Leibanden voor kinderen zodat ze meer vrijheid en ruimte krijgen. Zien jullie ook hoe belachelijk dit klinkt.
Ik alvast wel!
Ik weet wat me te doen staat. Jullie ook? Voel je ook deze kriebels, frustraties en ergernissen? Je bent niet alleen, neem contact met me op en samen kijken we wat hierin de vervolg stap zou kunnen zijn. Mijn praktisch gerichte opleiding is hier alvast een goed begin, niets handboeken of schoolbanken. Alleen maar waar het echt om draait! En dat is het kind zien!

Zo dit moest er even af, wees vooral vrij om deze nieuwsbrief met iedereen te delen.

Liefs
Kim Hillaert